Kemi

IMG_5402

Alle piger har vel på et eller andet tidspunkt været hestetosser?

Jeg har altid været det – og kun haft pauser fra min ridning under graviditeterne med de tre bavianer herhjemme.

Men meget er sket siden min første Ismule, Vilma, som jeg fik som 9 års, hvor jeg fik undervisning hos en gammel Major fra HESK, Gab. Major Jensen.

Har været ind over både klassisk dressur, spring, jagter – ja, endda en Jockey uddannelse – og tilbage til islænder igen (som jeg altid har redet siddeløbende med alt det andet). Nå ja, og så det, at ens far lærte en, at kunne styre en hestevogn fra ganske lille af – og ja, har kørt som Kaper (kusk) på Bakken.

Ikke, at jeg er en specielt dygtig rytter – jeg er vel som mange andre, men jeg har da lært, at kunne blive “siddende” på en hest (tak for den læring kære Galopheste).

Det er netop der, at Islænder kommer ind – højt, at flyve, dybt at falde – som man siger!

Ingen snobberi – eller jo, det er der vel i alle sportsgrene, men her hersker der mere en “afslappet” natur omkring heste.

Jeg har været igennem et par partheste de sidste par, hvor jeg har lært utroligt meget af især smukke Hjalmur – men den frække Fina har bestemt også lært mig noget.

Ridning og harmoni med heste afhænger meget af kemi – og ja, nogle heste har man bare ikke kemi med, andre kan man have lejlighedsvist, og så er der dem, hvor det hele bare er “rigtigt”.

Min første Islænder, Vilma, var en af sidste nævnte – en sjæleven, og lige pt. rider jeg en smuk hoppe, Kvika, fræk som fanden og skøn som himlen. En rigtig lømmel, og jeg har tabt mit hjerte…

Desværre er hun til salg – men hvis nu den der LOTTO KUPON endeligt skulle lande i min turban… ja, så er der ingen tvivl. Og ja, jeg ved godt, at jeg har svoret aldrig, at skulle have en hoppe igen – men jeg tager ordene i mig.

 

Tanker

/Christina ❤

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s