Når man føler for meget…

3568e4ccf08580c13097d7422248faf5

 

Ja, overskriften kunne også have heddet “Livet som HSP” (HøjSensitiv Person). 

I mit tilfælde kan al den “følen” virkeligt blive for meget – og er ret ofte vildt frusterende. For når man er ekstra følsom overfor sanseindtryk, så fyldes bægeret så hurtigere op – og lunten bliver derved kortere – og i seneste situation, der var den bare for kort i forvejen. 

Jeg kan banke mig selv i hovedet (gang på gang) over hvorfor “jeg” ikke lige håndtere en given situation anderledes – men som min Mentor så fornuftigt skrev til mig i dag, så gælder det også om, at anerkende de sider af en selv – og tilgive. Og her menes ikke tilgive den anden person – nej, det handler om, at tilgive sig selv.

Det er drænende, at føle så meget – at være generet af lyde (støj), lys og lugte – men andres humør kan være ligeså smittende. Derfor er  min dyne ofte mit selskab, når overstimuleringen slår til… Hvilket vil sige, at jeg populært trækker mig ind i soveværelset under dynen – og er det helt galt, så falder jeg i søvn – kroppen lukker ganske enkelt ned. 

Så hvis “nogen” skulle undre sig over, at jeg trækker mig ind i et andet rum, når det hele bliver for meget, så ved i nu hvorfor. 

Simpelthen fordi, at jeg skal oplades igen…

HSP er ikke kun et populært begreb – det er også en kamp og en gave. 

Og til dig, der måske fik en anderledes oplevelse af mig i går – ja, ordene står jeg ved! 

 

Tanker

/Christina ❤

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s