Om “Farmers Market”

6c94874066cd108cd50ff9d2005c1aab

Eller rettere mangel på samme i området!

Ja, det er vel egentligt utroligt, at vi i DK i har flere af disse markeder, når man tænker på, at landet er et af de største landbrugslande (målt i forhold til str. og antal prs), når man sammenligner med andre lande som eks. Spanien – eller ja, USA.

Jeg læste her forleden en artikel om, at det ude i fremtiden bliver meget mere populært og at antallet af disse markeder er opadgående. Det var en Trendforsker, der forudså dette 1-1,5 år ude i fremtiden… Men det passer vel med, at det nu er ved, at ramme lille DK (og har været stærkt stigende i antal i USA i de sidste 10 år?).

Det er et stort ønske (for mig), at vi både lokalt – men også globalt begynder, at se lidt mere på alt den mad og andet, der dagligt køres over lange strækninger for, at vi i Januar har friske tomater i butikkerne. Jo, det er da dejligt altid at vide, at Netto (25 m. fra min hoveddør) har friske tomater kl. 21:15 en fredag aften. Men det er vel egentligt også ret forkælet af os?

I DK producere vi selv nogle af de skønneste grøntsager – og ja, der er da heldigvis så mange måder, at bruge disse skønne grøntsager. Og hvorfor kan jeg så ikke købe nogle af disse skønne lokale grøntsager på Nytorv (i Slagelse) en alm. morgen? Jo, der står en grøntmand på torvet to gange om ugen, men det er direkte fra opkøberen – og er næsten udelukkende udenlandsk grønt. Og ja, om sommeren kan vi købe lokale kartofler i kartoffelboden på torvet et par gange om ugen… men jeg synes personligt bare, at det er super ærgeligt, at vi ikke har nogle af disse FARMERS MARKET i området (ja, faktisk ganske få i hele DK).

Jeg ved ting tager tid, at der skal være et markede og det blot handler om et enkelt individs ønsker – men kære Julemand, jeg ønsker mig et lokalt FARMERS MARKET! ❤

 

Weekend hilsner og (u)realistiske drømme

/Christina ❤

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s