Eksem og Egernbarnet

Egernbarnet har været hårdt plaget af eksem, siden hun var blot få uger gammelt.

Og hendes eksem kommer i “attacks” – dvs. at “det” kommer typisk kommer i løbet af natten. Så nogle morgener bliver man lidt forskrækket, når man står op og skal vække hende… for sådan så det ikke ud, da hun blev puttet aftenen før.

Vi har været i systemet med hende siden hun fik det konstateret og hun er indtil videre opgivet af 3 hudlæger, en speciallæge i hudsygdomme, en allergi klinik og nu går hun “blot” til kontrol hvert halve år på dermatologisk afdeling på Roskilde Sygehus.

Man kan intet gøre – det er kronisk og er en svær form for Atopisk eksem (samt, at hun har en genetisk defekt, der gør, at huden ikke kan binde sig sammen… ja, svært, at forklare). Men hun mangler kort sagt evnen til, at “fedte” huden selv – altså “binde” den sammen, så der skal derfor konstant tilføjes fugt til hendes hud.

Derudover er der også nogle allergier indover, som yderligere komplicere hendes tilfælde…

Og tro mig – vi har efterhånden prøvet ALT. Både i 100 vis af forskellige fede cremer, til hormoncremer og alternative metoder.

Noget hjælper kortvarigt, men så stopper det efter 14 dage… og så er vi tilbage ved “square one” igen!

Og ja, vi har også prøvet, at ændre kosten og tilføre fiskeolie, etc. Lige  lidt hjælper det!

Pt. tilbyder sygehuset en skrap (giftig) Acne Kur, som måske kan hjælpe på eksemen, men lægen vil ikke anbefale den, da der er for mange bivirkninger ved den.

Udover dette, så er der begyndt, at gå Resistente Stafyloccoc/Streptoccoc i hendes sår, som derfor skal behandles med en skrap penicillinkur. 😦

Og Egernbarnet – ja, hun er så træt af sin eksem, den øgede fokus det giver når det er slemt, bliver ked af drillerne i skolen pga hendes sandpapiragtige hud og er bare så pokkers tapper.

Vi ved selv, hvor ondt det gør, at have de der små sår (papir revner), som bare gør så ondt… Ja, dem har Egernbarnet 24/7 over hele kroppen.

Hvad filen kan vi snart gøre?

Kram fra en frustreret mor til Egernbarnet

Reklamer

2 thoughts on “Eksem og Egernbarnet

  1. Linda siger:

    Åh nej Christina. Jeg har desværre ingen gode råd.. men jeg håber at der snart findes en mirakel-kur der kan hjælpe hende.

    Vi har også et par i omgangskredsen, hvis datter lider frygteligt af eksem.. og de står også med de frustrationer over at de ikke kan gøre noget..

    stort kram til egernbarnet og til dig..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s