Uvidenhed – vejen til…

Lånt fra det "farlige" Pinterest

Lånt fra det “farlige” Pinterest

Den ene debat efter den anden dukker i disse dage op på mit feed på det famøse Sociale Medie Facebook (stedet vi alle hader og elske, samt elsker at hade – og hvor ingen af os vil indrømme, at vi bruger mindst 1 time i døgnet på).

Jeg bruger – endda rigtigt meget – både som blogger, som mig (dog i mindre grad), men også som Selvstændig!

  • yep, det var en indrømmelse af dimensioner herfra.

For hvem af jer husker ikke de glade dag, hvor man tog fastnet telefonen (boede i udkanten af udkants danmark – den rådne banan var for længst blevet til Gødning) og ringede til sine venner for, at spørge om de kunne lege? Eller tog sin cykel og cyklede de forbistrede 5-6 km i skoven med veninderne, hvor man legede div. gemmelege (med barbierne) eller stak af fra Skovridderen på hesteryg fordi, at man atter red i skoven uden ridekort (hvilket jeg ikke har eget nogensinde i de 16 år, hvor mine forældre havde gården).

  • ovenstående er da minder om de glade dage (og så snakker vi ikke om det hårde arbejde med landbruget, hvor traktoren konstant gik i stykker og man så skulle køre halm/fodder/hø/brænde ind med hestevogn – Bonderøven GO HOME, jeg prøvede det før dig!!) 😉

I de glade dage solgte man ikke sig selv til sine nærmeste 200 venner, medmindre man var pissefuld (mindes du den fest, Claus, i Hammel??) eller var “letlevende i Istedgade/Halmtorvet”.

I dag, der kender jeg flere str. BH skåle på mine veninder, har set billeder for hvornår ungerne var på toilettet første gang – og ser til det mere skræmmende, alt den had der er derinde på FB (kunne det være en forkortelse på F*ck Bitch?).

Vi har internettet til, at blive klogere med – har vi ikke? Eller har jeg misforstået noget?

Folk må for min skyld være, facister, tvekønnede, gule/blå/orange, kristne/asatro/islamister og hvad der ellers kan adskille os alle? Men uanset hvad vi er, eller hvad vi synes – kan vi så ikke holde dialogen på et sobert niveau?

Bare fordi man sidder bag en skærm, så er man altså ikke hævet over det ansvar, der hedder: Elsk din næste – ja, respekt for andre!

Kom gerne med din mening, udtryk den – men på et sobert niveau, ikke?

Jeg er ikke hellig – men når det slår klik for mig (bedre kendt som en “mental nedsmeltning) over  et eller andet uretfærdigt, vildt irreterende eller grænseoverskridende – så giver jeg min mening til kende… (ansigt til ansigt meget ærgeligt endda). Men på papir/skærm sobert!

Og ja, ellers er der afbryd knappen og en kop kaffe, hvis det mentale filter er nede lige den dag…

Jeg savner det pæne sprogbrug på nettet – mon det vender tilbage?

Uvidenhed er det, som vil blive menneskets undergang, hvis ikke der snart sker noget…. 😦

Tanker

Christina ❤

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s