Brug blot 5 min

… af din skønne tid, på at se en film omhandlende Mobning.


Du kan også trykke her for at se filmen

Vi er sikkert mange, der har været udsat for mobning- jeg ved, at jeg har. Både som barn og voksen…

Uanset hvor gammel man er, så giver det “ridser i lakken” eller “ar på sjælen” – og bunder tit i usikkerhed fra en af parterne.

I min barndom/ungdom, der handlede emnet om, at jeg “skulle smutte hjem til mit eget land”, jeg var en “kamelrider” og skulle gøre alle en tjeneste, såsom at “hoppe ud foran en bus, så er der en Perker mindre”. Ordene sidder stadig i kroppen, men de gør ikke så ondt længere. Men som barn er det sårende – frygteligt sårende. Man vil jo bare gerne være en af de andre..

Flere år efter får jeg en opringning fra en “tidligere bedste barndomsveninde”, der kun havde ville lege med mig pga. at vi havde heste på gården. Hun sagde Undskyld for fortiden – og vi er begge kommet videre. Ikke, at vi snakker sammen i dag, men det er tilgivet – men ovenstående ord kan stadig ramme.

Voksen mobning er i en hel anden katagori – for her burde vi være blevet klogere. Men min personlige erfaring siger, at folk tit er blevet dummere med alderen. Frygteligt meget dummere indimellem!

Hvordan kommer vi det til livs? Ved ærlighed, respekt og ved, at anerkende forskelligehederne?

Hjem hos os har vi fra ungerne var ganske små snakket meget om mobning – og ungerne ved, at mor blev mobbet, men også at far ikke blev. Og vi tager jævnligt samtalen med dem…. ❤

Kram

Christina

OBS! Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med børnsvilkår.dk – billedet er lånt fra Pinterest, videoen er lånt fra Børns Vilkår, men resten af indholdet er mit eget! 😉

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s