Om Madspild

Som nogle har kun følge med i på både Instagram og på FB, så er det mig meget imod al den madspild, der foregår hver dag.

Jeg havde aldrig drømt om det omfang vores madspild har før jeg var med en sød skralder i byen en aften efter butikkernes lukketid og fik syn for sagen.

Det fik mig til, at tænke….

Hvad kan jeg gøre for, at mindske madspildet herhjemme?

Jeg vil gerne indrømme, at jeg lod datoen være det afgørende før. Jeg lugtede eller smagte slet ikke på varerne, men smed dem bare ud.
Herude i Skovfogedhuset får vi kun tømt skraldespand hver 14 dag i vinterperioden, og vores skraldespand var altid stoppet!

Men den er den ikke længere!
For udover, at tænke mere over, at anvende alle vore rester – børnene får dem med i madpakken til stor glæde, så får vores skønne unger også varm mad, når de kommer hjem fra skole, hvis der er flere rester og så igen videreudvikler vi retterne om aftenen.

Nu lyder det måske som om, at vi spiser meget og hele tiden. Nej, ikke specielt. Som alle børn, så er det i perioder de spiser konstant- sikkert op til vokseperioder.
Men vi spiser mere varm mad – og ja, mange af vores måltider er 90% gratis mad. Den lader vi hænge lidt – en cliffhanger!

Heldigvis så er butikkerne startet med, at sætte masser af mad ned, når de går på dato – og jeg, personligt, er blevet meget bedre til, at stole på mine sanser. Jeg er ikke i tvivl om en bestemt fødevare er dårlig – og jeg skammer over det dato ræs jeg kørte før- virkeligt skammer mig.

Udover, at jeg gør min del for, at smide mindre ud, så redder det også min pengepung i denne tid, hvor jeg netop har opsagt min stabile indkomst og har sagt mit job op i Psykiatrien. Jeg vil nemlig forfølge en mange årig drøm om, at starte egen virksomhed op – og det er da bestemt ikke en guldgrube de første mange år. Men den stabile indkomst kommer forhåbentligt igen.

Så der er jeg nu…

Hvad gør du i hverdagen for, at mindske madspild?

Kram
Christina

Reklamer

3 thoughts on “Om Madspild

  1. Libbie Melchart siger:

    Vi bruger næsten også alle vores rester, og jeg er god til at smide i boxen hvis feks en fløde snart render i dato. Så er det nemt til en gryderet senere. Eller når jeg bager kommer der en rest creme fraiche i røreskålen. Madrester kommer i madkassen og 1 gang ugentligt tømmer vi køleskab. Ungerne elsker det. Desværre bor vi i en lille by hvor kun Fakta sætter maden ned som snart skrider i dato. Men hvis man skal være heldig at få fat i de varer skal man også handle oftere end 1 gang om ugen…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s