Høflighedskampagne på IG

hotmail.coIMG_0287.PNG

Jeg blev så kraftigt inspireret af en skøn pige, som jeg følger fast på Instagram, nemlig Rikke.o.

Hun havde lagt et billede op af en ældre, der dame, der stod op i bussen/toget uden at andre rejste sig. Rikke.o stod selv op- ellers havde hun rejst sig.

Men det fik mig til, at tænke… For det første, så har de fleste af os lært, at rejse os op for gravide og ældre i bussen/toget så de kan sidde ned – der er endda pladser der tydeligt er mærkede med dette.
Men hvad sker der, når folk ikke gør det? Folk, der tydeligvis er yngre end den pågældende ældre dame!

Samme dag oplevede jeg selv en væsentligt yngre gut end mig selv, smutte foran i køen til, at trække et nr- han smuttede ganske enkelt lige ind foran mig. Eller bagefter, hvor en mand stod og ånede mig i nakken, da jeg skulle betale med dankort i Kvickly. Øh, hvor blev den diskressionslinie lige af, makker?

Folk taler grimmere til hinanden, går personligt til angreb på andre på FB og siger ting, de ikke Ville have sagt “ansigt til ansigt”.

Nu er jeg selv gammeldags opdraget – ja, kald det striks. Og nej, ikke for at lyde hellig – jeg har også mine fejl.
Men mine forældre skulle kunne tage mig med rundt omkring da vi boede i Mellemøsten – og ja, typisk steder med “barnet ses og ikke høres”, hvilket min opdragelse bærer præg af. Ikke at det er ideelt, men det skal da sætte tankerne igang.

Men kan vi ikke indføre lidt høflighed i hverdagen?

Selv med små ting?

Rejs jer op i bussen for de ældre og gravide, hold døren for den næste, overhold dog den forbistrede kø kultur, lad være med at skrive ting på Facebook som du ikke ville kunne sige til vedkommende, tal pænt til hinanden, smil til buschaufføren, sig tak til kassedamen, ønsk folk en god dag – send dog den gode karma videre!!

Rikke.o og jeg har startet en lille kampagne på Instagram. Se mere på #høfligsIGkampagne!

Kom med dit positive væsen og være med til, at gøre en forskel! ❤

Kram
Christina

 

Og lige til en glædelig Nyhed… En af mine veninder skal giftes! Og det er første gang nogensinde, at jeg med i en planlægning af noget sådan.

Jeg har fået nedenstående webside anbefalet.

bryllups-butikken.dk

 

Kender du andre?

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s