Når man gemmer sig bag en skærm

Ja, endnu en dygtig, sød og enormt inspirerende blogger har været ramt af, at modtage grimme kommentar/ mails her blogland. Og efter, at have læst om dette på FB, så viser det sig faktisk, at vi har været mange, der har været ramt af dette de sidste par år. 

Uanset grunden – om det er personligt eller upersonligt, så er det for mig et skræmmende eksempel på, at etik/moral/alm god adfærd på nettet ikke er, hvad den har været. 
Seriøst… Hvordan kan nogen få sig til, at gemme sig bag skærmen og sende den slags “grim karma” videre ud? Er det nemmere bare fordi man ikke står personligt overfor hinanden? 
Denne debat er ikke ny- nej, den har været fremme her i blogland og endda i de “offentlige” medier. Hvorfor ændres adfærden ikke? 
Jeg har selv været ramt af det sidste år – og det er grimt. Man lærer, at bære teflon efter et par omgange – men jeg tror stadig, at man er bange for gentagelser. 
Jeg er- jeg indrømmer det gerne! 
Det unødvendigt, grimt, ikke konstruktiv på nogen måde – og man står bagefter som blæst bagover. 
Så hvis nogen har noget, at udsætte mig på? Ja, tag den da for fanden med mig personligt – og mon ikke, at alle “jer andre” derude i blogland har det på samme måde. 
Jeg selv har taget konsekvensen af min “tur” – har skiftet nr ud med et hemmeligt et af slagsen. Min adresse kan ikke Googles – og når jeg endda flytter fra Skovfogedhuset (indenfor rækkevidde), så er det med hemmeligholdt adresse. Min personlige mail er hemmelig, min firma mail har en lang række af blokerede mailadresser tilføjet – og det samme med min blogmail. 
Men jeg er da at træffe på en “HEGNET” tur i Esbjerg i starten af marts. 🙂
Jeg er et fredeligt menneske, der tror på, at karma er en Bitch… Min coach, Sana Sofia, gør mig til et bedre menneske – og jeg ved, at 99% af mine læsere er fredelige og ordentlige menneske. Og det er da så fedt! 
I andre har det sikkert lige sådan…
Jeg fokusere på, at de fleste mennesker er ordentlige og, at alle kan være presset. 
Men lad mig på baggrund af den seneste episode derude i blogland sige: at jeg OGSÅ har kommentar moderation på!
Lad dette være en opfordring til, at vi alle er gode ved hinanden – og ikke gør andre “fortræd” med grimme ord bare fordi, man kan gemme sig bag en skærm. 
Kram
/Christina
Lige en tilføjelse:
Det er rigtigt, søde Superskurk – hun hjælper mig til, at blive et bedre menneske ved, at vejlede og minde mig om de værktøjer, som jeg inderst inde besidder. Nemlig – tilgivelse, flytning af fokus – og, at alle gode ting kommer til en, hvis man hjælper det på vej. 
Tak – og jeg beklager, at jeg fik slettet din kommentar, da jeg skulle trykke “godkend” på min IPhone! 
Rigtig god dag – og kram herfra!
/Christina

Reklamer

4 thoughts on “Når man gemmer sig bag en skærm

 1. Anna Svenning siger:

  Åh, det er jeg ked af at høre. Det er – som sædvanligt – gået forbi min næse?! Men jeg giver dig ret: Det er virkelig ikke rart med ubehagelige kommentarer, især fordi man føler sig så sårbar, når man er offentlig, og den på den anden side – den med de ubehagelige kommentarer – ikke står frem. Jeg har oplevet det en enkelt gang, så jeg er vist heldig.

  Kh
  Anna

 2. Anna Svenning siger:

  Jeg tror, jeg går glip af meget af den slags, når jeg ikke er på facebook og – nok især – instagram. Jeg er derfor ofte den sidste i blogland, som ved noget. Heldigvis da.

  Kh
  Anna

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s